657.com.trAraç ara/Atatürk ve Türk bayrağı

Yüksek disiplin kurulu boşandıkları eşlerinin disiplin kuruluna katılabilir mi?

Mülakat sorusu115 kez okundu

Cevap

Hayır, (Kendilerine, Boşansa bile eşe, 3.derece dahil kan-kayın hısımlığı, muhakkik sıfatıyla disiplin srş yaptığı memurlara, mağduru yada tanığı bulundukları fiillere ilişkin kurul toplantılarına katılamaz)

Sesli okuma isteğe bağlıdır. Piper ilk kullanımda ses modelini indirir; metin cihazınızda sese çevrilir.

Soruda geçen hukuk terimleri

Hukuk sözlüğü
  1. Kayın HısımlığıEvlenmeyle oluşan hısımlıktır. Eşin annesi, babası, kardeşi kayın hısmı sayılır.

Benzer sorular

  1. Hakimin Yasaklı Olduğu Haller Hangileridir?HMK 34. maddesinde belirtilen kendisine ait olan veya doğrudan doğruya ya da dolayısıyla ilgili…
  2. Zabıt katibi amcasının taraf olduğu davadan çekinebilir mi?Hakimin reddi sebeplerine tabidir, çekinebilir (CMK m.22 – Şüpheli, sanık veya mağdur ile aralarında…
  3. BAM Cumhuriyet başsavcısının görevleri nelerdir?Cumhuriyet başsavcısının görevleri şunlardır: 1. Bölge adliye mahkemesi Cumhuriyet başsavcılığını…
  4. Muhakkik Yeni Bir Suç Tespit Ederse Ne Yapar?(1) Disiplin âmiri tarafından disipline aykırı fiil veya hâlin öğrenilmesinden itibaren derhal…

Diğer sorular

Bütün sorular
  1. Dönüşüm, Yargı Ve Metamorphosis Kitaplarının Yazarı Kimdir?Franz Kafka
  2. İlk halife kimdir?Hz. Ebubekir.
  3. Milli Mücadelede İstiklal Yolu Nedir?İstiklal Yolu, İnebolu sahilinden başlayıp Kastamonu ve Çankırı üzerinden Ankara’ya uzanan, Kurtuluş…
  4. Devlet Memurluğundan Kaç Kez Çekilebilinir?2 Kez – 3 Kez Çekildiği Takdirde Göreve Tekrar Dönemez
  5. İstiklal Marşının bestecisi kimdir?Osman Zeki Üngör
  6. Resmi Gazeteyi Kim Yayınlar?Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü