657.com.trAraç ara/Atatürk ve Türk bayrağı

Yeni doğum yapan memurun eşi doğumda ölürse memura ne kadar izin verilir?

Mülakat sorusuBugün: — · Toplam: 104 kez okundu

Cevap

Doğumda veya doğum sonrasında analık izni kullanılırken annenin ölümü hâlinde, isteği üzerine memur olan babaya anne için öngörülen süre kadar izin verilir.

Sesli okuma isteğe bağlıdır. Piper ilk kullanımda ses modelini indirir; metin cihazınızda sese çevrilir.

Benzer sorular

  1. Doğum öncesi izin kullanılmazsa ne olur?Kadın memura; doğumdan önce sekiz, doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı hafta…
  2. Sözleşmeli memurun doğum sonrası ücretsiz izin hakkı süresi nedir?Doğum yapan memura, doğum sonrası analık izni süresinin veya aynı maddenin (F) fıkrası uyarınca…
  3. Eşi doğum yapan memura ne kadar süreyle izin verilir?Erkek memura karısının doğum yapması sebebiyle isteği üzerine ve doğum olayının belgelendirilmesi…
  4. Veraset Ve İntikal Vergisinden Kimler Muaf Tutulmuştur?Eş ve çocuklar ile anne ve babanın ölümü halinde, ana ve babaya ait menkul ve gayrimenkul varlıkları…

Diğer sorular

Bütün sorular
  1. Hakimin Yasaklı Olduğu Haller Hangileridir?HMK 34. maddesinde belirtilen kendisine ait olan veya doğrudan doğruya ya da dolayısıyla ilgili…
  2. İlk Toprak Kaybettiğimiz Anlaşma Hangisidir?Karlofça Antlaşması
  3. Lozandan Sonra Kazanılan İlk Siyasi Yurtdışı Başarısı?Yabancı Okullar
  4. 1914 Kırım Olayında Rusya İle Savaşılan Cephelerin Adı Nedir?Kafkasya cephesi
  5. Mübaşirin Görevlerinden Üç Adet Sayınız?Günlük duruşma listesini görülebilen bir yere asmak, posta ve zimmet işlerini yürütmek, evrakın…
  6. AYM’de kimler Yüce Divan Sıfatıyla yargılanır?Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanlar, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay,…