657.com.trAraç ara/Atatürk ve Türk bayrağı

Resmi yazışmalarda T.C. ibaresinin kullanılması zorunlu mudur?

Mülakat sorusuBugün: — · Toplam: 91 kez okundu

Cevap

Başlık en fazla 4 satırdan oluşmalı ve idare/birim isimleri kuruluş kanunu ve/veya Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde belirtilen şekliyle yazılmalıdır. Başlık, belgenin yazı alanının üst kısmına ortalanarak yazılır: İlk satıra “T.C.” kısaltması yazılır.

Sesli okuma isteğe bağlıdır. Piper ilk kullanımda ses modelini indirir; metin cihazınızda sese çevrilir.

Benzer sorular

  1. Resmi yazışmalarda TC ibaresinin kullanılması zorunlu mudur?Resmî Yazışmalarda Uygulanacak Usul ve Esaslar Madde 10: Başlık “İlk satıra “T.C.” kısaltması…
  2. İmza ile nokta arasında kaç satır boşluk bırakılır?Metnin bitiminden itibaren iki ilâ dört satır boşluk bırakılarak belgeyi imzalayacak olan makam…
  3. Resmi Yazışmalarda Kısa Çizgi?Belgelerde sayı bulunması zorunludur. “Sayı:” sırasıyla; belgenin hazırlanma süreçlerini ifade eden…
  4. Resmi Yazışmalarda Logo Kullanımı?Logo, tek kullanıldığında belgenin en üst orta kısmında ‘T.C.’ ibaresini ortalayacak şekilde veya…

Diğer sorular

Bütün sorular
  1. Doğalgaz arama gemisinin ismi nedir?Karadeniz’de Fatih, Yavuz, Kanuni; Akdeniz’de Abdulhamid Han Sondaj Gemileri görev yapıyor.
  2. Türkiye’nin ilk yerli savaş gemisinin adı nedir?Türkiye’nin ilk yerli savaş gemisinin adı HEYBELİADA’dır.
  3. M.Kemal Atatürk 1.TBMM’ye hangi ilden aday olmuştur?Ankara
  4. Hipokrat yeminiYeteneğim ve hâkimiyetim ölçüsünde hastalarımın iyiliği için tedaviler önereceğim ve asla kimseye…
  5. Bilirkişi bölge kurulu nerelerde olur?Her bölge adliye mahkemesinin kurulu bulunduğu yerde bir bilirkişilik bölge kurulu oluşturulur.
  6. Dava arkadaşlığı nedir?Dava arkadaşlığı, birden fazla kişinin davacı veya davalı tarafta, aynı taraf rolüne sahip olarak…